Antalya Hava Kalitesi Modelleme

Antalya Hava Kalitesi Modelleme

Antalya Hava Kalitesi Modelleme

Antalya Hava Kalitesi Modelleme

 Antalya Hava Kalitesi Modelleme de mevcut ve yeni kurulacak tesislerin bacalarından veya bacadan dışarı atmosfere yayılan emisyonların saatlik kütlesel debileri, mevcut tesisler için bacalarda ölçülerek, baca dışından atmosfere verilen emisyonlar ile yeni açılacak tesisler için emisyon faktörleri kullanılarak tespit edilir. Saatlik kütlesel debi (kg/saat) değerleri aşağıda verilen değerleri aşması halinde, tesis etki alanında emisyonların Hava Kirlenmesi Katkı Değeri (HKKD) mümkünse saatlik, aksi takdirde, günlük, aylık ve yıllık olarak hesaplanır. 
 
 Mevcut tesis için aylık olarak hesaplanmış Hava Kirlenmesine Katkı Değerlerinin (HKKD) en yüksek olduğu farklı inceleme alanlarında her bir inceleme alanında bir istasyon olmak üzere en az iki istasyon kurularak bir ay süre ile sürekli olarak hava kalitesi ölçümleri yapılır. Kirliliğin aylara bağlı olarak değiştiği ve arttığı bölgelerde yetkili merci ölçüm zamanını belirler. Ölçüm sonuçları  Uzun Vadeli Sınır (UVS) değerinin % 60’ından yüksek olması durumunda hava kalitesi ölçümlerinin süresi uzatılır, ölçüm süresi yetkili mercii tarafından belirlenir.

Antalya Hava Kalitesinin Ölçüleceği Alanın Belirlenmesi

 Tesisten açık havaya verilen emisyonların Hava Kirlenmesine Katkı Değerinin (HKKD) hesaplanmasında veya hava kalitesi ölçümlerinin yapılmasında tesis etki alanı, inceleme alanı ve tepe noktaları dikkate alınır.
 
Antalya Hava Kalitesi Modellemede Tesis Etki Alanı

 Emisyonların merkezinden itibaren bu yönetmelikte verilen esaslara göre tespit edilmiş baca yüksekliklerinin 50 (elli) katı yarıçapa sahip alan, tesis etki alanıdır. Zeminden itibaren emisyonların efektif yüksekliği (Dh+h) 30m’den daha az olan tesislerde, tesis etki alanı, bir kenar uzunluğu 2 km olan kare şeklindeki alandır. Baca dışı emisyon kaynaklarının (alan kaynak) yüzey dağılımı 0,04 km2’den büyükse, tesis etki alanı, alan kaynak karenin ortasında olmak üzere bir kenar uzunluğu 2 km olan kare şeklindeki alandır. Emisyon kaynaklarının yüzeydeki dağılımının tespitinde tesisin etki alanı esas alınır.

Antalya Hava Kalitesi Modellemesi İçin İnceleme Alanı

 Tesis etki alanı içinde kenar uzunlukları 1 km olan kare şeklindeki alanlardır. Kirlenme hakkında kararın verilemediği özel durumlarda inceleme alanının kenar uzunlukları 0,5 km olarak alınır. Antalya çevre danışmanlık firmaları olarak hizmet veren 
Canaydın Çevre Mühendislik 2006 yılından itibaren çevre ve madencilik konularında elde ettiği tecrübe ile 2012 yılında kurulmuş olup Antalya’da hizmet vermektedir.

CANAYDIN ÇEVRE MÜHENDİSLİK; Antalya Hava Modellemesi konusunda, Antalya Çed Raporu,  Antalya işyeri Açma Ruhsatları gibi hizmetleri ile müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak, hızlı ve kaliteli hizmet vermeyi amaç edinmiştir.

Etiketler